Waddenzee

Waddenzee (1800 - 1950)


Diverse projecten tot inpoldering van de Waddenzee
Voor meer info:

Lijst van beschikbare publicaties

klik op de titel voor de publicatie

Bij publicaties met meerdere auteurs wordt alleen de eerste auteur vermeld. De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de auteursnaam voor een overzicht van alle publicaties van deze auteur
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat onderwerp
datum auteur organisatie titel onderwerp bron
1868 BumaWW Wandeling langs de Friesche kust kort na den Watervloed van 1825: voorgedragen in de Winteravond-vergadering van het Friesch Genootschap den 20 Febr. 1868 stormvloeden Lezing Friesch Genootschap
1888 Lely Friesche Wad Rapport betreffende de landaanwinning op de Friesche Wadden landaanwinning Rapport opgesteld in opdracht van de Maatschappij tot landaanwinning op de Friesche Wadden.
1938 vVeen RWS-BER De mislukte aanhechting van Ameland aan de Friese wal omstreeks 1875-1883 morfologie BER047 (samenvatting)(rapport is basis van artikel in Ingenieur van 6-5-1938)
1946 vVeen RWS-BER Nota I betreffende de Ontwikkelingsmogelijkheden voor de Duitse waddenkust in archief NA nr 56
1946 vVeen RWS-BER Nota II betreffende de grensregeling in de Eemsmond BER168a (samenvatting)