Sloe

Sloe (1871 - 1871)


Zeegat tussen Walcheren en Zuidbeveland. De belangrijkste reden voor de aanleg van de dam in het Sloe was de aanleg van de spoorlijn naar Middelburg. (foto aanleg Sloedam, Zeeuwse Bibliotheek)
Voor meer info:

Lijst van beschikbare publicaties

klik op de titel voor de publicatie

Bij publicaties met meerdere auteurs wordt alleen de eerste auteur vermeld. De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de auteursnaam voor een overzicht van alle publicaties van deze auteur
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat onderwerp
datum auteur organisatie titel onderwerp bron
1851 Rapport van Belgische regeringscommissie met adviezen over de gevolgen der ontwerpen afdammingen van de Oosterschelde en het Sloe aan de Nederlandse regering afsluitingen
1873 Nota over den tegenwoordigen toestand van het Veeregat en de Zandkreek, de gevolgen, die de afdamming van het Sloe van deze vaarwaters heeft gehad en hunne vermoedelijke toekomst met het oog op de scheepvaart afsluitingen
1949 vVeen RWS-BER Indijking Noord-Sloe landaanwinning BER215 (samenvatting)
1949 Croes RWS-BER Dichting van het sluitgat in de bedijking van de Nieuwe Zuid-Sloepolder afsluitingen BER222 (samenvatting)
1950 Ringma RWS-BER De ontwikkeling van he Veeregat en de Zandkreek i.v.m. de benodigde oevervoorziening bij een eventuele inpoldering van het Noord-Sloe landaanwinning BER242 (samenvatting)