Friesche Wad

Lijst van publicaties door Maatschappij tot landaanwinning op de Friesche Wadden


(Maatschappij die tot doel had om de Freische waddenzee in te polderen en geschikt te maken voor landbouw. In 1849 lanceert Ing. B.P.G. van Diggelen een rigoureuzer plan voor de Zuiderzee en Waddenzee. Realisatie van dit plan zou 550.000 hectare nieuw land opleveren en 326 miljoen gulden kosten (omgerekend naar de huidige dag een kleine 3 miljard euro). In 1850 publiceren Posthumus en Klaasesz de plannen van Worp van Peijma: Verslag over de aansluiting van Ameland aan den Vrieschen Wal en de opslijking van het Wad. Dit doen zij zonder medewerking van de Provincie en de regering. )

klik op de titel voor de publicatie

Bij publicaties met meerdere auteurs wordt alleen de eerste vermeld. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
datum auteur titel project onderwerp bron
1888 Lely Rapport betreffende de landaanwinning op de Friesche Wadden Waddenzee landaanwinning Rapport opgesteld in opdracht van de Maatschappij tot landaanwinning op de Friesche Wadden.