vKonijnenburg

Lijst van publicaties van Emile van Konijnenburg

(1869 - 1956)


(Den Haag, 7-10-1869, Den Haag, 27-4-1956). Hij studeert waterbouwkunde aan de Polytechnische School en werkt daarna mee aan diverse projecten in Nederland, oa. de nieuwe Maasmond (Bergse Maas) en de Maaskanalisatie. Bij de sluis van Andel staat nog altijd een gedenksteen die door hem is ontworpen. In 1914 verhuist hij met z'n gezin naar Egypte en werkt er tot 1928 aan het Suez-kanaal, In 1928 vertrekt hij opnieuw uit Nederland en is hij betrokken bij werkzaamheden aan de Donau. Overigens is Van Konijnenburg al die jaren officieel in dienst gebleven van Rijkswaterstaat. maar dan wel 'Buiten bezwaar van '5-Rijks schatkist'. In 1932 gaat hij met pensioen, en overlijdt z'n eerste vrouw. Om die klap te boven te komen vertrekt Van Konijnenburg voor twee jaar naar Nederlands-IndiŽ. Bij terugkomst in Nederland hertrouwt hij. In 1936 wordt hij aangesteld als voorzitter van de Nederlands-Egyptische Kamer van Koophandel. In de Tweede Wereldoorlog verhuist hij met z'n tweede vrouw van Den Haag naar Brakel. Na de oorlog keert hij terug naar de residentie en woont er tot z'n dood in 1956.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1912 De kanalisatie van de gemeenschappelijk Maas co-auteurs: Van Manen en Keurenaar Maasnormalisatie Nederlandsch-Belgische commissie