Pieter van Bleiswyk

(1724 - 1790)


(Delft 1724 - Delft 1790), pensionaris [stadsadvocaat] van Delft. Studeerde rechten, wis- en natuurkunde en promoveerde in 1744 op Specimen physico-mathematicum inaugurale de Aggeribus quod annuente deo ter opt. max.. Dit werk is vertaald door Esdré in 1788: Natuur- en wiskundige verhandelingen over het aanleggen en versterken van dijken. Hij was curator van de Leidse Hoogeschool. Ref.: De physique existentie dezes lands (1987)
Meer info via:
Als in bovenstaande biografie een publicatie blauw is, kunt u ook daarop klikken, u krijgt dan een digitale versie van die publicatie.

Illustratiebron: Wikimedia Commons - Portret van Pieter van Bleiswijk (1724-90), raadpensionaris van Holland, collectie Rijksmuseum

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1745 Leiden Specimen physico-mathematicum inaugurale de Aggeribus quod annuente deo ter opt. max. (proefschrift Leiden) dijken Johannes le Mair, Leiden (is vertaald door Jan Esdré)