Esdre

Lijst van publicaties van Jan Esdré

(1748 - 1823)


Als zoon van een militiecommandant te Curaçao geboren. Latijnse school in 's-Hertogenbosch, daarna studie in Leiden, promotie in 1773. Na zijn promotie werd hij docent in Dordrecht en in 1760 verhuisde hij naar zijn ouders in Heusden.In 1787 hielp hij daar de orde te handhaven en werd daardoor belastingontvanger in Heusden. Om politieke redenen kreeg hij van 1795 ontslag hiervoor. In 1813 werd hij weer aangesteld.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1773 Leiden De natura fluminum (proefschrift Leiden) vloeistofmechanica Johannes le Mair, Leiden
1778 Leiden Natuur- en wiskundige verhandeling over het aanleggen en versterken der dyken (vertaling van het proefschrift van Pieter van Bleiswyk uit 1745: Specimen Physico Mathematicum inaugerale de Aggeribus) dijken Johannes le Mair, Leiden