Schraver

Lijst van publicaties van Andries Schraver

(1754 - 1826)


Zeeuws waterbouwkundige, selfmade man. Na korte carriè re bij de koopvaardij en marine heeft hij zicht ontwikkeld tot toonaangevend waterbouwkundige in Zeeland, met name op het eiland Schouwen-Duiveland. Heeft vooral het balang ingezien van een wiskundige basis van de waterbouwkunde.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1807 KZGW Antwoord op de vraag: Daar de uitlozing van het landwater, uit het eiland van Walcheren, daaglijks meer en meer belemmerd en verhinderd ordt; vraag men: wat of daar van de oorzaken zijn afwatering Verhandelingen van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen
1807 KZGW Antwoord op de vraag: Is er enig middel, om het kram- en Matwerk aan de zeedijken, het zij met daartoe geschikte kruiden, heesters, of andere gewassen, tuschen hetzelve te planten; het zij op eenige andere wijze, duurzamer, en tegen den slag van 't zeewat dijken verhandelingen Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen