Paul Kolkman

(1927 - 2018)


Nederlands waterbouwkundig ingenieur, gespecialiseerd in sluizen en stuwen. Hij is bij de TU Delft afgestudeerd in 1956 en daar gepromoveerd in 1976. Vanaf zijn afstuderen was hij werkzaam bij het Waterloopkundig Laboratorium. Hij heeft zich vooral bezig gehouden met het dynamisch gedrag van (veelal stalen) waterbouwkundige constructie-elementen, zoals de schuiven van stuwen. Hij heeft op dit vakgebied heel veel gepubliceerd en was ook wereldwijd toonaangevend. Daarnaast heeft hij veel werk gedaan aan de ontwikkeling voor de scheiding van zout en zoet water bij sluizen.
Meer info via:

Illustratiebron: Wikipedia

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1980 Hydraulische aspekten van vul- en ledigingssystemen van schutsluizen sluizen collegediktaat TU Delft