Jhr. Jacob Lucas Boreel

(1883 - 1939)


(roepnaam: Jaap; Wijk aan Duin 1 apr. 1883 - Middelburg 18 dec. 1939), ingenieur. Studeerde in 1907 af als civiel ingenieur aan de TH in Delft. Werkte sinds 1921 als hoofd van de technische dienst van het Waterschap Walcheren en was de ontwerper van het naar hem genoemde in 1929 gebouwde gemaal in Middelburg. Schreef: Het gemaal van den polder Walcheren (1930) en La digue maritime de Westkapelle (1938)
Meer info via:

Illustratiebron: Wikipedia

Voor een kaart met locaties van alle publicaties van deze auteur klik hier

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1930 Ingenieur Het gemaal van den polder Walcheren Gemalen De Ingenieur (1930) nr 45
1938 Walcheren La digue maritime de Westkapelle dijken Congrès int. de géographie Amsterdam - excursion a Zélande