Cornelis Philipse

(1904 - 1993)


(Kruiningen 26 apr. 1904 - Goes 30 nov. 1993; begraven te Wemeldinge), onderwijzer, regionaal historicus. Verrichtte, naast zijn beroep als onderwijzer, onderzoek naar genealogie, geschiedenis en cultureel erfgoed van Wemeldinge en omgeving. Zijn meest bekende publicatie is: Gedenkboek van de watersnood in Oost Zuid-Beveland anno 1953 (met L.N. Huisman-Griep en M.A. Allewijn; 1953).


Voor een kaart met locaties van alle publicaties van deze auteur klik hier

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1953 Gedenkboek van de watersnood in Oost-Zuid-Beveland dijken Gedenkboek uitgegeven door C. van Velzen, Krabbendijke