vUtenhove

Lijst van publicaties van Jacob Maurits Carel van Utenhove

(1773 - 1836)


Jacob van Utenhove werd geboren als een zoon van Willem Hendrik van Utenhove, heer van Heemstede 1781- (door koop) (1752-1784) en Clara Charlotta de Geer (1753-1803). Hij studeerde eerst voor een korte tijd Griekse en Romeinse letteren aan de Hogeschool Utrecht. Daarna studeerde hij astronomie en wiskunde aan dezelfde instelling. Hij begon zijn carrière als weer- en sterrenkundige bij de Utrechtse sterrenwacht. Daarna functioneerde Van Utenhove als lid van de Provinciale Staten van Utrecht. Van 8 augustus 1815 tot 19 augustus 1815 was hij buitengewoon lid van de Staten-Generaal van de Nederlanden en van 20 oktober 1818 tot 18 oktober 1830 was hij werkzaam als lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1819 Beschouwing over de uitstrooming der Opper Rijn- en Maas-wateren door de Nederlandsche rivieren tot in zee : benevens de overwegingen dezer beschouwing van de heeren Goudriaan, Van Utenhove, Moll en Donker Curtius Pieper en Ipenbuur, Amsterdam