Hendrik Verhees

(1744 - 1813)


(Boxtel 9 nov. 1744 - Boxtel 23 apr. 1813), aannemer. Werkte als landmeter, architect en aannemer, actief in de politiek en lid van de TK. Schreef: Verhandeling over de hinderpaalen tot het graaven van een kanaal van 's-Hertogenbosch tot Maastricht of Luik (1787). Dit kanaal, de Zuid-Willemsvaart, is in 1826 onder het bewind van Koning Willem I tot stand gekomen.
Meer info via:

Illustratiebron: Cornelius Rogge, "Geschiedenis der staatregeling voor het Bataafsche volk" (Amsterdam, Johannes Allart, 1799)

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1787 Antwoord op de vraage: zijn 'er eenige natuurlijke of andere hinderpaalen, die het ondoenlijk zouden maaken om een kanaal te graaven van 's Hertogenbosch af tot aan of nabij de steden Maastricht of Luik, het geen bevaarbaar en voldoende zijn zou ter vervo kanalen Uitgever: Dirk en Ary Vis