Constant Lodewijk Marius Lambrechtsen van Ritthem

(1854 - 1930)


(Middelburg 22 aug. 1854 - Den Haag 26 mei 1930), ingenieur. Was, na zijn studie aan de PS te Delft, werkzaam bij de waterstaat als opzichter te Vlissingen, Hoek van Holland en bij de Rivierkaart onder Ramaer. Werd assistent bij de PS onder Henket en Steuerwald, daarna ingenieur bij de PWS van Zeeland, in 1895 directeur van PW in Amsterdam, in 1900 werkzaam bij een particuliere petroleummaatschappij te Dordrecht en in 1914 naar NOI voor havenadviezen. Was regeringscommissaris voor oprichting van de Hoogovens in IJmuiden. Schreef o.m. Stad- en havenuitbreiding van Amsterdam in de laatste vijftig jaren (1897).
Meer info via:

Voor een kaart met locaties van alle publicaties van deze auteur klik hier

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1886 Ingenieur Drijvende golfbrekers havendammen De Ingenieur, (1) nr 23, p268
1903 Ingenieur Kaaimuur langs de zuidzijde van het IJ-eiland te Amsterdam kademuren de Ingenieur, 26-12-1903 p885