Hendrik Christoffel Frijlink

(1922 - 2011)


(roepnaam: Hein; Mamoedjoe NOI 9 dec. 1922 - Rijswijk 15 apr. 2011), ingenieur. Studeerde in 1950 af als civiel ingenieur aan de TH in Delft. Werkte van 1949 tot 1953 bij het WL in Delft waar hij een formule ontwikkelde voor de berekening van bodemtransport in rivieren. Werkte vanaf 1953 bij Nedeco in Den Haag, van 1963 tot 1985 als directeur.

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1951 WL Delft Enige beschouwingen omtrent de stabiliteit van bitumineuze taludbekledingen in het geval van hydrostatische overdruk aan de binnenzijde der bekledingslaag dijken Tijdschrift Weg en Waterbouw nr. 5-6, mei-juni 1951.
1952 WL Delft Discussion of bedload movement formulas of Kalinske, Einstein and Meyer-Peter and Müller and their application to recent measurements of beload in the rivers in Holland morfologie US Bureau of Reclamation, translation of apublication by Frijlink, originally published in the Comptes rendus 2ième Journée Hydraulique, Grenoble, 1952