Robert Droogleever Fortuyn

(1915 - 1953)


(Rotterdam 15 dec. 1915 - Silverton, Zuid Afrika 2 apr. 1953), ingenieur. Studeerde in 1940 af als civiel ingenieur aan de TH in Delft. Werkte bij de Directie van de Waterstaat in Den Haag, waar hij (zijn enige bekende publicatie) schreef: Rapport betreffende de geschiedenis van de inpolderingsplannen van de Wadden achter de eilanden Ameland en Terschelling (1944). In 1947 emigreerde hij naar Zuid Afrika, waar hij op 37-jarige leeftijd door een noodlottig ongeval kwam te overlijden.

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1944 RWS-BER Geschiedenis van de inpolderingsplannen van de Wadden achter Ameland en Terschelling landaanwinning BER140 (samenvatting)