Klaas Cornelis Zijlstra

(1917 - 1993)


(Leeuwarden 19 jan. 1917 - Lelystad 18 apr. 1993), ingenieur. Studeerde in 1942 af als civiel ingenieur aan de TH in Delft. Was daarna werkzaam bij het WL in Delft, de Haagse Duinwaterleiding en de PWS van Zuid-Holland. Van 1963 tot 1980 was hij HID van het RIZA te Voorburg, sinds 1975 te Lelystad. Hij stond aan de wieg van de Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren en speelde een belangrijke rol in de bestuurlijke uitvoering ervan. Van zijn weinige publicaties noemen we: Watervervuiling en haar bestrijding (1958) en: Eisen te stellen aan de kwaliteit van het oppervlaktewater waarin waterdierenleven die voormenselijke consumptie kunnen dienen (1976).


Illustratiebron: In Memoriam in H20 (26) 1993, nr. 10

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1946 RWS-BER Overzicht van de waterkeringen van het eiland Goeree-Overflakkee BER167 (samenvatting)
1950 RWS-BER Het verziltingsprobleem in Zuid-Holland verzilting BER247 (samenvatting)