Willem Frederik Schalkwijk

(1913 - 1989)


(Amsterdam 22 apr. 1913 - Eindhoven 4 feb. 1989), fysicus, hoogleraar. Studeerde wis- en natuurkunde aan de VU te Amsterdam en was als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het KNMI te De Bilt. Schreef Onderzoekingen over stormvloeden (1943) en promoveerde in 1947 op dat onderwerp aan de RU te Utrecht. Werkte daarna bij Philips te Eindhoven en was hoogleraar aan de VU van Amsterdam.

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1947 KNMI A contribution to the study of storm surges on the Dutch coast stormvloeden KNMI publicatie 125-7