Donge

Donge (1935 - 1955)


De Donge is een klein riviertje dat tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer uitmond in de Bergse Maas. Stormvloeden op zee die doordringen tot hier veroorzaakten regelmatig overstromingen. Vandaar dat er plannen gemaakt zijn voor de afsluiting van dit riviertje of de bouw van een stormvloedkering in de Bergse Maas. Dit wordt vaak in samenhang gedaan met het Oude Maasje
Voor meer info:

Lijst van beschikbare publicaties

klik op de titel voor de publicatie

Bij publicaties met meerdere auteurs wordt alleen de eerste auteur vermeld. De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de auteursnaam voor een overzicht van alle publicaties van deze auteur
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat onderwerp
datum auteur organisatie titel onderwerp bron
1933 Mazure RWS-BER Voorlopige nota betreffende de invloed van een afsluiting van de Donge op de stormvloedstanden beneden deze afsluiting afsluitingen
1941 vVeen RWS-BER Nota betreffende de afsluiting van de Donge afsluitingen BER074 (samenvatting)
1950 Stroband RWS-BER Superstormvloedberekening voor het rivier vak Mond der Donge-Lith stormvloeden BER228 (samenvatting)