vdWall

Lijst van publicaties van Lambertus Tjerk van de Wall

(1887 - 1964)


(Sint Johannesga 5 feb. 1887 - Den Haag 7 sep. 1964), ingenieur. Was, na in 1910 te zijn afgestudeerd aan de TH te Delft, bij verschillende diensten werkzaam: de PWS van Zuid-Holland, GW van Groningen en van 1919 tot 1947 bij de Dienst der ZZW, laatstelijk als hoofdingenieur. Schreef het voor de geschiedenis van de ZZW belangrijke rapport Geschiedenis van de plannen tot afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee, met chronologische lijst van geschriften tot en met het jaar 1922 (1923). Was sinds 1947 HID van de PWS van Zuid-Holland tevens directeur van de PPD, lid van de Zuiderzeeraad, de Raad van de Waterstaat en de Deltacommissie. (bron: waterschrijvers)
Meer info via:

klik op de titel voor de publicatie

De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload.
Publicaties gemerkt met * zijn gescand, maar nog niet opgenomen in de online repository. Het origineel is beschikbaar bij (klik op logo voor reservering): link naar het boek in Delpher (scan met hoge resolutie)
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie
Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp
Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron