Nicolaas Biezeveld

(1909 - 2005)


(roepnaam: Klaas; Batavia NOI 16 nov. 1909 - Apeldoorn 4 juni 2005), ingenieur. Na in 1933 te zijn afgestudeerd aan de TH in Bandung, werkte hij in NOI bij de Hollandsche Beton Mij. Was sinds 1940 in dienst van RWS, tot 1956 bij de afdeling Dijksverhogingen, in 1944 en 1945 bij de Dienst Droogmaking Walcheren. Van 1957 tot 1961 was hij als hoofd van de afdeling Werken van het Drie-Eilandenplan te Goes belast met de afsluiting van de Zandkreek en het Veerse Gat. Daarna was hij tot 1975 hoofd van de afdeling Afsluitingswerken van de Deltadienst. Van zijn publicaties noemen we: Deltadammen in Zeeland (1967).


Illustratiebron: Provinciale Zeeuwse Courant - 12 mei 1990 via Krantenbank Zeeland

Voor een kaart met locaties van alle publicaties van deze auteur klik hier

Publicaties digitaal beschikbaar via het Trésor der Hollandsche Waterbouw

klik op de titel voor de publicatie
De link leidt naar een metadata bladzijde op de TU repository, Google Books, of elders, waar de pdf gedownload kan worden. In sommige gevallen wordt de pdf direct gedownload. Als er een bibliotheek-logo staat is het origineel is beschikbaar bij deze bibliotheek (klik voor reservering). geeft link naar het boek in Delpher (of vergelijkbare viewer). opent een kaartje met de locatie.
Klik op de organisatienaam voor een overzicht van alle publicaties van deze organisatie. Klik op de onderwerpnaam voor een overzicht van alle publicaties over dit onderwerp. Klik op de projectnaam voor een overzicht van alle publicaties over dat project
datum org titel project onderwerp bron
1951 RWS-BER Rapport omtrent de uitvoering van en de bevindingen bij het maken van de afsluitdijken door de Brielse Maas en de Botlek Brielse Maas afsluitingen BER276 (samenvatting)